SamtaleSalon: Gud, det onde og corona | Abildgård kirke

Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
50 kr.

Brød og vin – samtaleaftner i efteråret 2021

Kom og vær med til to aftner i efteråret, hvor du kan tanke op på eksistentielle vitaminer i samtale med andre.

Invitationen er meget bred, og samtaleaftner er med stor succes afholdt andre steder, hvor formen med samtale om et eksistentielt tema netop tiltaler yngre voksne og dem i midtlivet. Så tag din ægtefælle, ven/veninde eller nabo med og kom til et nyt initiativ og spændende, givende, måske udfordrende aftner i efteråret.

Formen er, at vi mødes til ost, brød og vin/vand. Så kommer en af præsterne med et oplæg om et eksistentielt tema, som vi alle har spørgsmål til og erfaringer med. Og det udveksler vi om i samtale i mindre grupper – der vil være spørgsmål, man kan tage udgangspunkt i. Der afsluttes i plenum med en udveksling om udbyttet fra samtalerne og spørgsmål. Vi indleder og afslutter med at synge.

Tidspunkt og temaer er:

Torsdag den 23. september kl. 19.30-21.45:

”Samtale og menneskesyn” ved Marianne Bach.

Mennesket er anlagt på samtale, og samtalen indtager en central plads i dag. Hvordan kan det være, og hvordan fører man bedst samtale? Hvad er det for et menneskesyn, vi kan se ud af det, at moderne mennesker ikke ønsker at blive talt til, men at være inddraget gennem samtalen med andre?

Torsdag den 28. oktober kl. 19.30-21.45.:

”Gud, det onde og corona”  ved Kenny Gottlieb.

I en bevaret egyptisk tekst fra ca. 2000 f.Kr. stilles spørgsmålet: ”Hvor er han (skaberguden) i dag? Sover han?” Det er et spørgsmål der har fulgt mennesket lige siden og er et af troens helt store paradokser. Dette spørgsmål fandt imidlertid sit i udtryk i 1700-tallet: teodicé, men tages op og griber både frem og tilbage i teologiens og filosofiens historie, ligesom spørgsmålet måske er blevet aktuel i skyggen af coronapandemien i dag.

Denne aften vil samtalen gå på: hvis der findes en god Gud, som har al magt, hvorfor griber han så ikke ind og sætter en stopper for alt det onde?