Musikgudstjeneste ved kyndelmisse | Abildgård kirke

Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Kenny Gottlieb
Musikgudstjeneste ved kyndelmisse

Kyndelmisse, som for de fleste nok bare er den lidt mystiske betegnelse for 2. februar, har rødder helt tilbage i oldkirken og det klassiske Rom.

I dansk tradition rummer ordet Kyndelmisse to vidt forskellige kirkeemner: Missa Candelarum (Lysmesse) og Maria renselsesfest. Sidstnævnte udgik i forbindelse med reformationen, hvorimod Lysmessen lever i bedste velgående med store lysprocessioner, og i den katolske kirke: Indvielse af vokslys til kommende års kirkebrug.

Denne eftermiddag vil der være særligt fokus på Ingemann og Weyses kendte morgen- og aftensange fremført af solister og kor fra det mangfoldige musikmiljø, der folder sig ud i Abildgård Kirke.

Der vil desuden være lejlighed til at høre romantisk musik fra Danmarks guldaldertid på kirkens velklingende flygel. Salmedigteren skrev de kendte morgen- og aftensange til de forældreløse børns asyl (børnehjem), der var blevet oprettet efter Københavns bombardement i 1807.

Foruden den musik, som menigheden kan lytte til, vil der naturligvis også være fællessalmer omkring det tilbagevendende lys bl.a. ”Se, nu stiger solen af havets skød”.

• Kor og solister fra Abildgård Kirke
  • Sognepræst Kenny Gottlieb