Abildgård Eftermiddag | Abildgård kirke

Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn

Foredrag med Lisbeth Weitemeyer, cand.mag., kulturformidler, historiefortæller

Genforeningens kvindeskikkelser

Da Christian X red over den slettede grænse ved Frederikshøj Kro ved Tarp den 10. juli 1920 på hesten Malgré Tout med den lille Johanne foran sig på hesten, var det den endelige markering af et genforenet Danmark.

Vi skal høre om nogle af tidens markante, danske kvindeskikkelsers påvirkninger indenfor bl.a. kunst og kultur. Hvem var tidens idealer, hvem var toneangivende, hvordan var deres kamp for at udøve deres kunst og få taletid i et mandsdomineret samfund?

Og vi skal også høre om Hanne, Birgit og Ellen. Hvem var de? De er her ikke mere, men vi har deres breve og deres historier, og derfor er de også med i fortællingen om genforeningens kvindeskikkelser.

Deltagelse i arrangementet koster 30 kr. inkl. kaffe og kage.