Koncert i Fladstrand: Optakt til jul

Medvirkende:
Vokalgruppen VOX CANTUS
Søren Rasmussen, orgel

Udvalg af kendte danske julesalmer og korsang på både dansk og engelsk samt et enkelt stykke fransk julemusik på orgel.

Det medvirkende kor VOX CANTUS (syngende stemmer) er en lille vokalgruppe på otte korsangere af begge køn og med tilknytning til bla. Filharmonisk kor i Aalborg, som kunne opleves ved ”Messias” i december sidste år. Der venter med andre ord tilhørerne en koroplevelse af meget høj kvalitet.

VOX CANTUS vil synge kendte danske julesalmer som bla. ”En Rose så jeg skyde”, ”Maria gennem torne går” og ”Dejlig er jorden”. Sidstnævnte får tilhørerne desuden lejlighed til selv at synge med på. Der vil desuden blive sunget engelske Christmas Carols, som gennem det seneste halve århundrede har fået et solidt fodfæste i koncerter op til jul. Endelig skal de fremmødte selvfølgelig have lejlighed til at synge med på julesalmer som ”Julen har bragt velsignet bud” og ” Velkommen igen Guds engle små”.

Midtvejs i koncerten vil organist Søren Rasmussen spille en række variationer over en fransk julesang, en såkaldt Nöel, af den franske barokkomponist Claude Balbastre.

Der er gratis adgang, men indsamling til Folkekirkens Nødhjælp.