Abildgård Formiddag: FOREDRAG | Abildgård Kirke

Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Torsdag d. 24. november 2022, kl. 09:30
Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Abildgård Formiddag: FOREDRAG

Abildgård Formiddage er en foredragsrække på seks, hvor vi tager fat på nogle af livet store spørgsmål. I denne sæson er emnerne: Det evige liv, Himmelstigen, Den 8. dødssynd, Påske til pinse, Dengang Bibelen blev til og H.A. Brorsons liv og salmer.

Denne torsdag:

Den 8. dødssynd - tingsliggørelse af mennesker v/ Læge og Dr.med. Ole Hartling

De syv dødssynder var i middelalderens kristendom en samlet betegnelse for hovedsynderne; hovmod, griskhed, utugt, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. Fra vores egen tid kan endnu en 8. dødssynd føjes til rækken: ”Ting- sliggørelse”, hvor mennesket betragtes som en ting, dvs. som noget, der kan/skal håndteres. Det kommer der et brutalt, magtgennemsyret og alt for rationelt menneske-

og livssyn ud af. Men mennesker er ikke ting, og tingsliggørelsen fortrænger med- menneskeligheden. Lige så rigtigt og godt det er at blive værdsat som menneske, ligeså forkert og skidt er det at blive værdisat.

Foredragene afholdes torsdage kl. 9.30-12.00. Pause mellem 10.30- 11.00 med forfriskning og formiddagskaffe. Deltagerbetalingen er 30 kr. pr. gang eller 150 kr. for hele forløbet. Tilmelding til Arne Holdensen: tlf. 30 53 50 89, arneholdensen@gmail.com. Minimum deltagerantal for gennemførelsen er 40.