Abildgård Formiddag | Abildgård Kirke

Dato Torsdag d. 27. oktober 2022, kl. 09:30
Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Abildgård Formiddag

Abildgård Formiddage er en foredragsrække på seks, hvor vi tager fat på nogle af livet store spørgsmål. I denne sæson er emnerne: Det evige liv, Himmelstigen, Den 8. dødssynd, Påske til pinse, Dengang Bibelen blev til og H.A. Brorsons liv og salmer.

Denne torsdag:

Dengang Bibelen blev til v/ Sognepræst Rasmus Nøjgaard

Bibelen er ikke faldet ned fra himmelen, men blev til gennem en århundrede lang proces. Det gamle testa- mente samledes først i en græsk udgave, kendt som Septuaginta, men vi skal frem til slutningen af det første århundrede efter Kristi fødsel, før end en gruppe jødiske skriftlærde fastlægger en hebræisk tekstsamling Evange- lierne, brevene og Åbenbaringen samles først i midten af 300tallet, selv om de var skrevet århundreder tidligere. Foredraget vil fortælle den dramatiske historie om Bibel- ens tilblivelse, hvad var der på spil og hvilke kriterier blev anvendt i udvælgelsen? Det er samtidig spændende at gå på jagt efter hvilke andre skrifter der var i omløb, og spørge hvorfor de blev fravalgt. For det vi i dag tager så selvfølgeligt som den kristne tros grundlag, var ikke helt så selvfølgeligt for de kristne i de første 300 år.

Foredragene afholdes torsdage kl. 9.30-12.00. Pause mellem 10.30- 11.00 med forfriskning og formiddagskaffe. Deltagerbetalingen er 30 kr. pr. gang eller 150 kr. for hele forløbet. Tilmelding til Arne Holdensen: tlf. 30 53 50 89, arneholdensen@gmail.com. Minimum deltagerantal for gennemførelsen er 40.