SamtaleSalon: Gud, det onde og corona | Abildgård kirke

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

SamtaleSalon: Gud, det onde og corona

FEB
03

SamtaleSalon: Gud, det onde og corona


Dato Torsdag d. 3. februar 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:45
Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Pris
50 kr.
SamtaleSalon: Gud, det onde og corona

Kom og vær med til SamtaleSalon - to aftner i foråret, hvor du kan tanke op på eksistentielle vitaminer i samtale med andre.

Samtalesalon foregår i en afslappet atmosfære, hvor lille sal er omdannet til café miljø, og vi begynder med brød, ost og vin og mulighed for en uformel snak. Herefter vil der være max en halv times oplæg ved en af præsterne om aftenens tema, som vil være et tema, vi enten vil have interesse for, erfaringer med eller spørgsmål til. Derefter drøfter vi temaet i mindre grupper (der vil være spørgsmål, man kan tage udgangspunkt i). Vi slutter aftenen af i plenum, hvor vi kort udveksler nogle pointer fra grupperne. Og vi slutter med en sang. Samtalesalon er med stor succes afholdt andre steder, og det vil vi gerne give mulighed for i Abildgård kirke. Formen har vist sig at tiltale yngre voksne og dem i midtlivet, men der er tale om en åben invitation til alle med interesse for en lejlighed til at udveksle om et vigtigt og relevant tema. Så velkommen til en givende aften i godt selskab – hvad enten du kommer selv eller du opfordrer ægtefællen eller en ven til at komme med. Ses vi? 

 Pris: 50 kr, som betales ved indgangen

Torsdag d. 3. februar 2022 kl. 19.30 – 22: ”Gud, det onde og corona” ved Kenny Gottlieb

I en bevaret egyptisk tekst fra ca. 2000 f.Kr. stilles spørgsmålet: "Hvor er han (skaberguden) i dag? Sover han?" Det er et spørgsmål der har fulgt mennesket lige siden og er et af troens helt store paradokser. Dette spørgsmål fandt imidlertid sit i udtryk i 1700-tallet: teodicé, men tages op og griber både frem og tilbage i teologiens og filosofiens historie, ligesom spørgsmålet måske er blevet aktuel i skyggen af coronapandemien i dag.

Denne aften vil samtalen gå på: hvis der findes en god Gud, som har al magt, hvorfor griber han så ikke ind og sætter en stopper for alt det onde?


Torsdag d. 31. marts 2022 kl. 19.30 – 22: Oplæg til samtale ved Simon Nielsen Tema og oplæg beskrives senere på Abildgård kirkes hjemmeside og i Lokalavisen