Fernisering, Danmission fotoudstilling | Abildgård kirke

Dato Søndag d. 23. januar 2022, Kl. 12:00 til kl. 13:00
Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Fernisering, Danmission fotoudstilling

Udstilling af et udvalg af billeder fra Danmissions fotoudstilling ”Troens Verden”. Udstillingen omfatter 30-35 billeder fra nogle af de lande og områder, hvor Danmission har arbejdet gennem tiden – herunder Tanzania, Indien, Mellemøsten og Kina.

Danmission er den organisation, som Abildgård Kirke samarbejder med, når hjælpen til vore venskabsforbindelser i Cambodja og Tanzania skal føres ud i livet.

Danmission er etableret 1. januar 2000 ved en sammenlægning af Det Danske Missionsselskab og Dansk Santalmission. Danmission viderefører det arbejde, der blev begyndt af DMS i 1821 og af Dansk Santalmission i 1867. Det er altså et missionsselskab, som har medvirket til at udbrede kristendommen i dele af Afrika, Mellemøsten og Asien gennem nu 200 år.

I anledningen af jubilæumsåret har Abildgård Kirke fået mulighed for at vise en fotoudstilling, der fortæller historien om missionærerne, lægerne og sygeplejerskerne, der vovede pelsen i det fremmede.

Formålet er visuelt at vise, hvordan den danske kirke igennem udsendinge (missionærer) har vist, hvordan oplevelser i fjerne egne blev et nyt indblik i en globaliseret verden, hvor trosbilleder, livsførelse og værdier var og er til forhandling.

Der indbydes til fernisering søndag den 23. januar umiddelbart højmessen. Her vil fhv. sognepræst i Abildgård Sogn Johs Kühle, som er formand for Danmissions Stiftsbestyrelse i Aalborg Stift, fortælle om Danmissions arbejde og sin egen tilknytning til Danmission.

Kirkens kulturudvalg er vært ved en forfriskning.

Udstillingsperioden er fra 23. januar til 1. marts. Alle er velkomne!

Anne Marie Johansen, fmd. for Kulturudvalget